Final Examinations

Konnichiwa! (Hej!)

Den här veckan är det slutterminsprov så vi slutar vid lunch varje dag vilket är ganska skönt! Så nu har jag lite tid att skriva i bloggen!

Förra söndagen var jag i Sannomiya med en klasskompis och handlade lite julklappar som jag har packat in idag och ska skicka i väg i morgon! Jag handlade även lite kläder, en kjol och ett par shorts (för kallt för att använda nu, men väntar på bättre tider!). Idag var det runt sju grader...

Förra veckan hade vi prov i bilden och vi hade fått papper att plugga på innan och kollat i en bok med bildexempel, men själva provet var i princip bara att memorera listan med konstnärer och deras verk... Inga bilder här inte! Vi fick tillbaka proven i måndags, jag fick 26 poäng iallafall. Jag vet inte vad totalsumman var, men en annan tjej fick 50 poäng och hon hade skrivit ganska mycket.

Förra veckan var det dags att byta sport på gympan (jag har spelat badminton två gånger i veckan sen i oktober) och våran klass plus två andra klasser har gympa tillsammans så vi samlades i gympasalen. Jag blir hela tiden förundrad över ordningsreglerna och att alla följer dem! Det mest facsinerande är att alla ställer sig i led med lika långt mellanrum, och sätter sig på precis samma sätt (med benen framför sig och armarna runt). Tjejerna fick välja mellan volleyboll, frisbee och softboll och killarna mellan badminton och handboll. Jag valde volleyboll och den här gången var det mer som jag hade tänkt mig att klubbaktiviteten skulle vara! Nu var det mest på skoj och alla skrattade tillsammans. Dock lyckades jag träffa den manliga gympaläraren i huvudet när vi skulle smasha vilket var väldigt pinsamt (vi har inte haft honom innan)... Fast han stod faktiskt på "fel" sida av nätet och satte upp koner vi skulle sikta på...

I lördags gick jag och okaasan ut och gick i det fina vädret! Vi gick till ett tempel och hennes mans gravplats.

 

"Byråerna" som finns i rummet innehåller de dödas aska (okaasan sade "bone" men jag tror nog att det är aska...) och hon visade påsen som stod i hennes mans plats. Jag vet aldrig vad jag ska säga när jag pratar med folk som har en nära person som har gått bort, jag känner mig inte dirket bekväm med det... Men jag har lärt mig att det är mycket bättre att prata om personen och fråga än att hålla tyst och inte låtsas om något (fast frågan är om jag verkligen gör det...). Templet var väldigt vackert och det är alltid så lungt och stilla i alla tempelträdgårdar!Det här är ingången till tempelträdgården, taget inifrån.

Efter det åt vi lunch och handlade på en marknad i närheten, sen gick vi hem till obaasan och ojiisan. De hade köpt en massagestol som jag fick prova, jag kände mig lite som Darth Vader för det pyste och lät när luften pumpades in och släpptes ut... Vi fikade och jag hade valt ett Totoro-fikabröd i bageriet!Det var jättegott! "Magen" var fylld med vaniljkräm! Har ni inte sett "Min granne Totoro" (Tonari no Totoro på japanska) tycker jag att ni ska göra det! Den är så himla gullig!


I söndags var vi bjudna på bowling av någon organisation som hade med värdfamiljer att göra (fast det var bara jag och en kvinna från Peru som var icke-japaner där). Det var väldigt kul! Jag fick tre strikes och på buffén efteråt fick jag och Miyuki gå fram och ta emot en pokal för vårt lag var en av de med mest poäng! Jag var väldigt glad för det! Förutom att vi åt mat spelade vi bingo (obaasan vann en påse med massa grejer i), Miyuki fick en juklappssäck (alla låg- och mellanstadiebarn fick det) och sen var det två tjejer som uppträdde. Det var trevligt! Efteråt gick jag lite själv i Sannomiya och kollade i affärer och åkte hem (okaasan skulle kolla på möbler och Miyuki åkte hem med obaasan och ojiisan).Sannomiya, Central street.

I går hade vi de första slutterminsproven och första var engelska, "Writing" (min favoritlektion). Det gick bra, jag fick ett speciellt papper där instuktionerna var skrivna på engelska så jag kunde svara på allt! Proven är också något som skiljer sig mycket, har man bara lärt sig meningarna vi har gått igenom och som står i boken klarar man provet, det är inte särskilt mycket som är ändrat... Bra för mig! Efter det var det prov i "Hälsa" och jag fattade inte något alls... När jag kom hem åt jag lunch och åkte till Misako-sensei och pluggade japanska.

Idag var det prov i klassisk japanska vilket jag inte heller fattade så mycket av men min lärare (som också är min hemklassrumslärare) gav mig i uppgift att svara på de frågor jag kunde (det var några med svarsalternativ som jag gissade på) och sedan skriva om hur det var i Japan på japanska, så jag satt inte bara av tiden. Efter det var det prov i världshistoria och jag kunde några frågor (ett papper var samma som ett vi hade fått innan så jag kom ihåg lite grann av vad som stod). Det handlade bland annat om upptäcktsresande, vilka som var kungar under 1600-1800 talet och den industriella revolutionen. Hemma har jag gjort iordning juklappar jag ska skicka i morgon! Jag hoppas att de kommer fram hela! Jag gillar verkligen tempelområdena som finns! Det är som att kliva in i en annan värld, alla ljud försvinner och det är så lungt. Det är knappt några människor där och det är så fint! En kväll när vi gick hem från obaasan såg vi några som tränade kendo här, det var häftigt! Även om Nara's tempel var stora och fina gillar jag nog mer de som som finns lite här och där, det är en helt annan atmosfär.Så här ser det ut när man kommer utanför lägenhetsdörren! Coop ligger rakt över gatan så det är inte så mycket storhandling här...Det här är ingången till lägenhetshuset! (Har jag visat det innan?) Första gången blev jag väldigt imponerad av guldet och allt glas! Tycker det ser väldigt flott ut! :)

Nu ska jag ta och plugga lite kanji och sen äta kvällsmat.
Ha det så bra allihopa och sluta inte att läsa! ;)

Kommentarer
Postat av: Camilla K

Åh det låter så kul! Men jag förstår att det måste kännas frustrerande att ha en massa prov på ett språk man inte förstår fullt ut... :P

Du får hälsa dina vänner från din gamla klass, lycka till med proven! :D

2010-12-10 @ 20:01:13
Postat av: Jonny

Tummen upp för Darth Vaderstolar .P

2010-12-14 @ 00:43:13
Postat av: Sebastian

Väldigt fin port! :) Jag kanske ska öppna paketen coh se till så att dom inte är sönder? Ja, det gör jag! :D Bästa bakelsen jag sett! Den låter awesome

2010-12-19 @ 18:32:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0