Mars

Hej allihopa!

Nu ska jag se till att uppdatera om vad som händer här!
Jag vet inte riktigt var jag ska börja, i januari vad det ju klassresan som var the big thing, i februari var det Alla hjärtans dag.

I Japan är det tradition att tjejerna ska göra choklad till killen de är kära i och ge den på Alla hjärtans dag, det kan vara för många den stora chansen att visa sin hemliga förälskelse. Det har utvecklat till att man nu ger choklad inte bara till pojkvännen utan även till pappa, bror, klasskompisarna och jobbarkompisar, men med betoning på att det är "kompischoklad" (tomochoco). Man kan även ge choklad till de som annars inte skulle få någon, och det kallas för "girichoco". Förberedelserna är många, man kan göra det enkelt för sig och köpa en chokladask och ge bort, eller så ger man sig in i djungeln av omslagspapper, kak-mix och strössel.

Jag var i varuhuset "Loft" och kollade vad som fanns, och det var hur mycket som helst! Vid ingången kunde man köpa speciella kartonger och små påsar att lägga sin choklad i som man skulle ge bort, på andra våningen fanns allt som behövdes för att göra den gulligaste kakan eller chokladen och på tredje våningen fanns alla möjliga sorters chokladaskar i varierande prisklasser. Jag köpte ett pack med "chokladpennor" och strössel i form av hjärtan och stjärnor. Chokladpennorna värmer man i varmt vatten och sen kan man skriva eller rita något gulligt på det man har bakat. Jag gjorde kladdmuffins till min klass och fick en massa olika sorters kakor tillbaka. Det var kul!


Den här chokladen fick jag av min värdmamma!


Såhär tjusig kan Alla hjärtans dag-choklad se ut :)

En dag när jag åkte till skolan hade det snöat jättemycket i Suzurandai (där skolan ligger), det måste ha fallit mer än 20 cm! Det var väldigt mysigt och det är ju ett annat ljus och ljud när det har snöat... Det var flera stycken som skojade och sade att "det är väl precis som hemma" :) Men snön smälte bort ganska snabbt...


Taget från klassrumsfönstret på morgonen

I måndags var det skolavslutning för alla treor, men min värdmamma tyckte att vi skulle passa på att åka till Universal Studios of Japan istället eftersom vi som är tvåor ändå bara skulle sitta och kolla på. Jag var med på genomgången fredagen innan, och det var väldigt mycket "ställa sig upp, buga, sätta sig ner, ställa sig upp, buga, sätta sig ner".... Universal Studios of Japan (eller USJ som det kallas) ligger i Osaka och är en stor näjespark med attraktioner med koppling till olika filmer. I måndags ösregnade det tyvärr halva dagen, men efter klockan två slutade det och klarnade upp! Jag och Miyuki åkte först "Hollywood Dream" vilket var ett mellanting mellan Lisebergsbanan och Kanonen (ungefär lika läskig som Lisebergsbanan men samma typ av berg-och-dalbana som Kanonen). Sen åkte vi "Jaws", "Jurassic Park", "Spider Man", "Back to the Future", "Space Fantasy" och "Snoopy". Jag gillade "Jurassic Park" bäst, det var nästan som "Flumeride" fast med en story bakom.


Poooose!

I går var den sista provdagen (i veckan har vi haft provvecka vilket har inneburit att vi slutar innan lunch) och det är snart vårlov! Vi bar ut våra bänkar och stolar i korridoren och sen var det storstädning (fast inte min grupp, haha!). Förra helgen var det väldigt varmt och skönt, när jag gick ut på promenad kunde jag till och med ta av mig jackan! Men sen under veckan blev det kallare igen och det har snöat lite grann de senaste dagarna, men smälter när det landar på marken.

Idag har jag varit ute med min värdmamma och kollat efter present till min broder, men hittade inget bra... Jag hoppas jag kan rapportera bra provresultat nästa vecka, och kanske skriva lite om hur proven här i Japan skiljer sig från Sverige :)

Ha det så bra alla!

RSS 2.0