Okinawa!

Här kommer lite bilder från Okinawa!

Först och främst var det så otroligt härligt med värme! Att kunna gå i T-shirt utan att det var kallt var nästan det bästa med hela resan ;)Vi flög först till Okinawa och sen till en mindre ö, Miyako Island där vi åkte på en tur runt ön och stannade nånga gånger för att ta kort (här har jag inte lagt till med någon pose än, men det kommer ska ni se...). Yuuki, som står närmast mig är otroligt snäll och tog hand om mig under hela resan!Jag och Misaki (om jag ändå hade en så gullig pose!). Havet hade en otroligt vacker blågrön nyans!Här försöker jag mig på att posa med Moeka

Efter sightseeingen åkte vi till hotellet som hade en otrolig utsikt!


Det där slottet (eller vad det nu är) tillhörde något som var "Den tyska byn", hus som var byggda i tysk stil (fråga mig inte hur det är, men det skiljde sig från de andra husen).

Dagen efter åkte vi på snorkelutflykt!


Miyu, Rei och jag på båten till ön där vi tillbringade dagen!Sen var det dags för mer sightseeing! Jag och Yuuki posar :)Jag och Misaki (här har jag funderat ut en pose att köra på!)Här är vi vid den blå lagunen (vet inte vad det hette, men det var otroligt veckert!)Det är inte lätt att ta "artistiska" foton när alla ska posa hela tiden, så jag fick passa på när jag hade chansen! Blev himla nöjd :)Sen åkte vi för att strandstäda, men det fanns inget skräp så långt ögat kunde nå, bara en massa vit sand och blått hav...Ser mycket varmare ut än det egentligen var...Jag och Mayumi posar :)

När vi kom tillbaka från utflykten åkte alla hem till sina respektive värdfamiljer på Miyako Island. Det var verkligen en upplevelse! Vi bodde hos en familj med en pappa, en mamma, en storasyster, en farmor och en farfar. De var så himla snälla! Dagen efter fick vi prova på "farm work", vi drog upp lök, matade hästarna och kossorna (med sockerrörsblast!) och skar löv av sockerrör.Här vilar vi lite efter att ha dragit upp lök. Jag fick lära mig "yankee-posen" av Sena (yankees här är de tuffa killarna, typ de som hänger i motorcykelgäng och sånt).Här har vi alla i mitt gäng förutom Yurika som tog kortet, plus vår värdpappa.När vi kom hem lagade vi lunch tillsammans! Jag fick lära mig att göra toufu av farmorn :)Gott med lunch! Jag lovar, det är te vi dricker!

På kvällen var det uppträde och "avslutning", dagen efter bar det av hemåt igen!Jag var lite ledsen för att vi inte fick åka med Pokémonplanet... ;)

I Okinawa hade vi lite tid för shopping, det fanns en affär med en massa One Piece och Narutosaker :)Jag och Yurika :)

På bussen från flygplatsen pratade jag mycket med Rena, vi tog tåget till Sannomiya tillsammans och jag kom hem vid nio :)Jag hade det så otroligt bra! Det var så himla kul att få uppleva så mycket! :D
Januari

Hej alla!

Nu när jag läser igenom de två förra inläggen ser jag att de var ganska negativa och vill bara förtydliga att min värdmamma är otoligt snäll mot mig och tar hand om mig väldigt bra! Nu när jag har blivit lite säkrare i språket kan jag prata mer vilket har gjort våra konversationer mycket roligare och mer givande för både mig och min värdmamma! Och min värdmamma lagar världens godaste mat!

Nu ska jag försöka svara på lite kommentarer som jag fått :)

Filippa; Jag är 18 år och ska vara i Japan tills augusti, och jag har precis insett att i slutet på februari kommer jag att ha varit här halva min tid! Det känns jättekonstigt för det har gått så himla snabbt! Innan jag kom till Japan hade jag gått på Folkuniversitetet två terminer, och sedan månaderna innan tog jag några privatlektioner för att "komma in" i språket. Allt som allt motsvarar det ungefär 30 lektioner, och jag pluggade lite kanji innan (man skulle kunna 50 kanji, fast det var det ingen som kollade).

Denise: Utbytesorganisationen vill allra helst att man inte har någon som helst kontakt med folk från sitt hemland och rekomenderar att bara skriva brev till sin familj, detta är för att man helt och hållet ska gå upp i att prata japanska. Men de har nog fått ge vika en del eftersom jag tror att många använder dator så deras riktlinjer för datoranvändning är 2-3 gånger i veckan i 20 minuter varje gång.

Anonym: Nej, jag har inte fått några stipendier, jag sökte ett par med det var många stiftelser som hade som regel att inte ge stipendier till "High School Year".

Aron: Haha, jag har faktiskt sett den reklamen på TV innan, så den sänds faktiskt just nu ;) Alla gillar Svampbob här :PDet här är jag och Yuka på juldagen! Yuka är min värdmammas brorsdotter och hon är väldigt söt! Dock lite svårt att höra vad hon säger så jag håller för det mesta bara med...På jullovet var vi på ett akvarium, det var obaasan, ojiisan, Miyuki, Yuka och hennes syster Risa. Jag såg havet här i Kobe på nära håll för fösta gången och det var otroligt vackert! De sade att man kunde bada här på sommaren så jag hoppas att vi åker hit då!

Här i Kobe var det en stor jordbävning för 16 år sedan och i skolan hade vi en tyst minut för alla de som dog, och hemma har min värdmamma berättat om den dagen (hon bodde inte här då man det gjorde obaasan och ojiisan). Igår i skolan fick vi se filmklipp på hur det såg ut efteråt och pratade lite om hur en jordbävning uppstår. På kvällen när jag hade lagt mig för att sova vaknade jag av att hela sängen skakade! Det var en liten jordbävning som bara varade i ett par sekunder, men jag tyckte att det var väldigt spännande!

I nästa inlägg kommer lite bilder från Okinawa! :D


Skolresa!

Hej alla vänner!

Så kul att se att det har kommit fler som läser bloggen! Jag kan inte säga nog hur roligt det är att få kommentarer! :D Jag väntar med att svara tills jag har mer tid och kan göra det ordentligt! Tänkte bara göra ett kort inlägg idag, måste egentligen gå och lägga mig nu... På tisdag är det äntligen dags för skolresan till Okinawa! Det kommer att bli sååå kul! Vi är borta från tisdag till fredag, så det kommer att vara ganska intensivt... Jag kommer ta en massa bilder och lägga upp en bildbomb här sedan! Vi behöver inte ha skoluniform men alla måste ha långbyxor på sig, fast det tydligen ska vara runt 20 grader... Jag hoppas att det är lagom varmt och skönt!

Ha det bra alla!

Nytt år, ny start

Hej alla!
Jaa, julen var ju ingen toppenkul tid, men nu är det bättre! Listan kan göras lång på vad min värdmamma sade till mig, både på julafton och några dagar senare men jag har valt att se det som att det var frustration från hennes sida som inte handlade så mycket om mig utan mer om henne. Tyvärr resulterade det i att jag fick veta från min organisation i Japan att hon hade mailat dem varje dag (hur länge vet jag inte) och sagt att jag inte pluggar och hade sagt att jag pratade med andra svenskar varje dag (vilket absolut inte var sant, hur hon hon fick ihop det vet jag inte, det är ju inte så att jag pratar för mig själv inne på mitt rum direkt...).

Nu är Miyuki tillbaka från sin mormor och morfar som hon brukar spendera sina lediga dagar med och vi har haft det riktigt kul tillsammans! Hon är så gullig mot mig och väldigt kul att prata med! Hemma känns det mycket bättre nu och det är inte så att min värdmamma är elak mot mig, hon är som vanligt och är väldigt trevlig, men det var hon innan hon pratade "allvar" med mig också så jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Men med Miyuki hemma känns det lugnt och det är mycket roligare med!

Jag har den del bilder som jag vill lägga upp, jag får se när jag får tid till det!

Hoppas att ni alla har det bra i kylan!
Kramar från Lina

RSS 2.0